Avui he après sobre la proporció entre contingut premium vs contingut gratuït

Post de las categora avui he après. Temps de lectura aproximat: 2 minuts.

L’aprenentatge d’avui ha estat sobre la proporció que has de mantenir entre contingut gratuït i contingut premium o de pagament.

Porto uns dies amb el llibre de Joan Boluda “En 100 años todos muertos“. És un llibre per a emprenedors o d’emprenedoria. El llibre és un viatge entorn al que significa emprendre, els seus avantatges, els seus inconvenients, anàlisi prèvia, etc. Com preparar-te per la gesta. Faré una ressenya del llibre quan l’acabi.

M’ha agradat molt la manera que té Joan d’explicar el que ell considera que és una bona proporció entre contingut gratuït i contingut de pagament. El contingut és una cosa imprescindible per atraure trànsit o generar comunitat. Segons ell, la proporció ha de ser del 50% a 50%.

La forma de raonar aquesta afirmació és bastant senzilla i em sembla que té tota la lògica del món.

Contendio premium vs gratuito

Segons Joan, si ofereixes menys contingut gratuït que un 50% la gent no sabrà ni el que fas i no s’atreviran a comprar-te. Lògica aclaparadora. Sigui el que sigui la forma del teu contingut (blog, podcast, vídeo, webinar, etc) tot el que sigui sense cost ajuda a que la gent et conegui. Si hi ha massa contingut premium l’audiència que no et coneix no sabran el que s’estan perdent. Amb tot el que generis i puguin veure i sentir de tu sense cap cost, arribaran a conèixer si els pots ser d’ajuda.

De la mateixa manera, si ofereixes una major part de contingut gratuït, diguem un 80%, et serà difícil de monetitzar el teu esforç. Generar contingut porta molt esforç, requereix temps, constància i dedicació. A més, si el contingut públic o gratuït és bo, el premium ha de ser ultrafantàstic. Imagina’t l’esforç que suposa generar-lo. Per a més inri, com més baix és el percentatge de premium, menys motivació tindrà la teva audiència per pagar per ell.

Premium o gratuït, imprescindible generar contingut i que sigui de qualitat.

Seguim aprenent …

Gràcies per llegir-me. Si el post ha estat del teu interès, t’agrairé que el comparteixis. També et convido a subscriure’t al blog i rebre les darreres novetats una vegada al mes. 

Moltes gràcies i estem en contacte.

Subscriu-te al blog
Comparteix aquesta entrada
Altres articles del blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *