Guía sobre enllaços sortints d'una web en HTML

Post de las categories marketing digital, seo i tutorials. Temps de lectura aproximat: 5 minuts.

Aquest post pretén ser una guia sobre enllaços sortints d’una web en HTML. Et parlo dels seus atributs per considerar-los dins la teva estratègia seo. Google no para d’actualitzar pautes i has d’estar a l’última.

Aquí tens un resum del contingut d’aquest post. Pots navegar prement sobre del títol que t’interessi visitar en el següent desplegable:

Què és un link,hipervincle o enllaç?

Un link, hipervincle o enllaç és una funció normalment en codi html que relaciona o vincula una pàgina amb una altra de manera que si li dones clic et porta a aquesta pàgina. En resum, un tros de text o imatge que al ser clicat et porta o et canvia a una altra URL.

imagen de un enlace

Per a què serveix un enllaç?

Pot servir per vincular dos llocs dins d’una mateixa pàgina (per exemple, quan tens un menú que és clicable i et porta a una altra part d’aquesta mateixa pàgina. Això seria així amb el menú d’aquesta mateixa pàgina que estàs llegint). Pot servir per vincular dues pàgines web de la mateixa web o per portar-te a un altre lloc web, que seria un enllaç sortint.

Quina és l'anatomia o forma d'un enllaç?

L’anatomia o forma d’un enllaç seria quelcom així:

<a href="https://marketingaida.cat/"> anchor text </a> 

Què és l'anchor text en un enllaç?

En el cas anterior, el que està darrere de href seria la URL de destinació de l’enllaç i el anchor text seria el text que veuria l’usuari per clicar a sobre i que està vinculat a una pàgina concreta (en aquest cas, la home de la meva web ).

Per tant, l’anchor text és el text sobre el qual clica l’usuari i que està lincat o vinculat a una URL a la que et condueix al prémer a sobre. En l’exemple d’aquí baix, sustitueixo anchor text per “anchor text de ejemplo”.

<a href="https://marketingamida.cat/"> anchor text de ejemplo </a> 

El que veuria l’usuari seria això i si li donés clic, el conduiria a la home de la meva web (encara que en aquest cas no ho hagi vinculat i sols sigui d’exemple):

anchor text de ejemplo

Quins atributs poden conformar un enllaç sortint d'una web?

Primer de tot dir-te que els atributs d’un enllaç es poden combinar entre ells.

 • 1.Title

En aquest cas, al passar el ratolí per sobre de l’anchor text l’usuari veuria el tool tip (la caixeta que s’obre) de professional del màrqueting i enllaç destinació. D’aquesta manera li dones més informació tant a l’usuari com a el bot de Google, que sap no només a on es dirigeix l’enllaç, sinó la temàtica o el context.
<a href="https://marketingamida.cat/" title="profesional del marketing"> anchor text </a> 
 • 2.Rel

L’atribut rel marca la relació entre el lloc origen i el lloc destí d’aquest enllaç. Entre d’altres, dins de l’atribut rel trobem:

  • 2.1-Follow

Indiquem a Google que ha de seguir aquest enllaç, que el cliqui i viatgi a través d’ell. Això afecta el posicionament d’aquesta pàgina. La forma seria així:

<a href="https://marketingamida.cat/" rel="follow"> anchor text </a> 

Ara entrem en els tipus d’enllaços que Google anomena “hints“: no sabem segur si Google els segueix o no, simplement els considera una espècie d’aclariment o recomanació. Els enllaços hints són els nofollow, els sponsored i els UGC.

  • 2.2-No Follow

Des de setembre 2019, el nofollow estan dins de la categoria d’enllaços “hint”, és a dir, recomanacions. En teoria el bot de Google no va, no el segueix (encara que no es pot saber amb seguretat).

En principi si un enllaç és follow o nofollow afecta el posicionament de la pàgina web destinació. Si és follow, el seu posicionament augmentaria si jo li enllaço (si la meva té bona autoritat de pàgina, almenys no negativa), si és nofollow no hauria de variar-li el posicionament. La forma seria així:

<a href="https://marketingamida.cat/" rel="nofollow"> anchor text </a> 
  • 2.3-Sponsored

Li indiques al bot de Google que és un enllaç pagat o esponsoritzat. Per exemple, un enllaç d’afiliat o publicitari.

<a href="https://marketingamida.cat/" rel="sponsored"> anchor text </a> 
  • 2.4-UGC

UGC ve de user generated content. Li indiques a Google que és un comentari d’algú que ha posat a la nostra pàgina, però que no ens interessa (pot ser negatiu, de poca autoritat, intranscendent, etc.).

En aquest cas combinem el nofollow amb el UGC per indicar-li que és d’un usuari extern i que no el segueixi.

<a href="https://marketingamida.cat/" rel="nofollow ugc"> anchor text </a> 
 • 3-Target

Indica como s’obra un enllaç.

  • 3.1-Target Self

Si és target self s’obre en la mateixa pestanya. És el normal si tu no indiques el contrari.

<a href="https://marketingamida.cat/" target="_self"> anchor text </a> 
  • 3.2-Target blank

Hauràs d’indicar target blank si vols que l’enllaç s’obri en una nova pestaña.

<a href="https://marketingamida.cat/" target="_blank"> anchor text </a> 

Quan l’enllaç és a una pestanya nova, i per temes de seguretat per evitar vulnerabilitats, es tendeix a posar gairebé sempre els atributs rel “noopener” i “noreferrer” per assegurar-te que l’enllaç et porta del punt A a el punt B sense que ningú es fiqui pel mig. Això assegura que no hi hagi intromissions enmig dels enllaços. Com els atributs es poden combinar entre ells, podríem tenir alguna cosa així:

<a href="https://marketingamida.cat/" target="_blank" rel="follow noopener noreferrer"> anchor text </a> 

Nota: Dir que el noopener i noreferrer no afecta el posicionament.

Espero que la guia sobre enllaços sortints d’una web en HTML t’hagi estat útil. Tens més informació a: informar a Google del tipo de enlaces salientes de un sitio web.

Gràcies per llegir-me. Si el post ha estat del teu interès, t’agrairé que el comparteixis. També et convido a subscriure’t al blog i rebre les darreres novetats una vegada al mes. 

Moltes gràcies i estem en contacte.

Subscriu-te al blog
Comparteix aquesta entrada
Altres articles del blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *