Linktree i com crear links a Instagram

Post de las categories tutorials, marketing digital i xarxes socials. Temps de lectura aproximat: 6 minuts.

En aquest post et parlo d’una aplicació que es diu Linktree i com crear links a Instagram. Què és, com funciona i alternatives a Linktree. Aquesta aplicació pot servir-te per poder fer alguna cosa que, de moment, Instagram no permet: introduir una cadena, arbre o “tree” d’enllaços clicables a la bio del teu perfil.

Aquí tens un resum del contingut d’aquest post amb el vídeo de demostració. Pots navegar fent clic sobre del títol que t’interessi visitar en el següent desplegable:

Instagram no permet enllaços o links clicables

Instagram no permet, almenys de moment, introduir enllaços que el lector del post d’una imatge pot clicar i portar-lo a la nostra pàgina web, el nostre blog, una landing page d’un producte o servei o on ens interessi. Qualsevol pot fer un post amb un vídeo o imatge a Instagram i escriure un enllaç tipus www. o http: // o https: //, però fins a la data, l’enllaç serà només text i no se li pot incloure cap hipervincle.

Hi ha qui diu que si tens un compte d’Instagram amb més de 10.000 seguidors si pots fer-ho perquè llavors l’aplicació ho permet, però he de dir-te que en les seves condicions legals i d’ús aquesta informació no figura per enlloc. Almenys de moment.

Teléfono de Linktree

On està el link a la bio a Instagram?

Com pots veure aquí sota en el meu perfil d’Instagram https://www.instagram.com/rogertella/   i en vista PC, el link està a la part inferior. Just després de totes les dades del teu perfil. En aquest cas, el meu link de Linktree és  linktr.ee/rogertella. Està destacat en color blau fosc i mostra que es pot fer clic sobre ell.

Bio Roger Tella

Què és Linktree i com t'ajuda a crear Links a Instagram

Linktree és una app que el que fa és generar una pàgina web al núvol on tu pots adjuntar-hi varis enllaços. D’aquesta manera, quan la gent hi arriba, es pot trobar que els pots dirigir a vàries pàgines web si vols: el teu blog, una tenda online, el teu cv, un producte, etc.

El que fa l’app és tant sols un arbre d’enllaços. I t’ajuda a Instagram perquè la url cap aquest arbre, la pots introduir al teu perfil d’Instagram.

Como funciona Linktree

1-Ves a la pàgina https://linktr.ee/

2-Seguir els passos, és fàcil. Et registres de forma gratuïta, li dones permisos per accedir a Instagram i a partir d’aquí et generes els links i l’aplicació et generarà la url a introduir en la bio. Aquí tens el pantallazo de les meves links concrets:

Mis links con Linktree

3-Tries el color i l’insertes en el teu perfil de la Bio.

Hi ha una versió de pagament que et permet personalitzar al màxim els links, les urls i informació de trànsit i estadístiques, són 6 dòlars a el mes. Personalment em sembla que amb la versió gratuïta hi ha de sobres.

Un consell que et donaria és el de no posar més de 4 links, jo ho vaig intentar amb 6 i costava bastant de carregar la redirecció de menú de links.

Ara ja no cal anar canviant la direcció URL de la bio, ja pots adreçar als teus usuaris on et vingui de gust si bé és cert que Instagram hauria de fer un pas endavant i facilitar la inserció de links clicables.

Com es veu l'enllaç creat per Linktree?

La url del meu linktree és linktr.ee/rogertella i et porta a una pantalla amb aquestes subcategories, una mena de submenú per triar el que vols visitar.

linktree roger tella

És Linktree gratuït?

Emfatitzo: linktree és gratis, té versió freemium. Després ja t’obliga a pagar per a alguna funció més avançada.

Què et sembla? Pràctic veritat? No soluciona el problema dels enllaços d’Instagram, però ajuda a facilitar la navegació a més d’un lloc. I el millor, és gratis, com vaig aprendre treballant a Escòcia: “If it ‘s free, it’ s good!“.

Està Linktree traduït a l'espanyol? I al català?

Ara mateix no tenen l’app traduïda a l’espanyol ni al català, però és tan fàcil d’utilitzar que no tindràs cap problema. No importa que no sàpigues anglès, és molt fàcil.

Inconvenients de Linktree

Linktree és la solució a un problema, el de posar links a la Bio d’Instagram, però d’altra banda, té certs inconvenients:

 1. Linktree és una aplicació independent d’Instagram i, per tant, si la utilitzes passaràs a dependre d’ella.
 2. Hi ha hagut moments en què ha fallat, el seu servei ha patit caigudes i això podria comportar que algú que premi a l’enllaç, no rebi la redirecció adequada.
 3. Com ja t’he dit anteriorment, no és aconsellable dissenyar un tree amb més de 4 enllaços, el servei es torna lent i deixa de ser fiable. I no hi ha millor amic per a la taxa de rebot o l’abandonament d’una web que la lentitud o l’espera al carregar un web o app.
 4. Permet poca personalització, hi ha algunes fons, però es pot canviar poc la tipografia, mides, emojis, etc.
 5. Allargues el camí per dur a l’usuari al teu web o blog: d’Instagram – Linkedin – Web.

Alternatives a Linktree

Aquí et deixo una breu descripció d’algunes alternatives a Linktree que també et permeten l’opció “Link in Bio”:

 1. ContactInBio: el mateix nom ho indica, permet connectar tots els teus perfils socials en un a sola pàgina i redigir-los a tots cap a aquesta pàgina. Pots fer retargeting amb el Pixel de conversió de Facebook.
 2. TapBio: crea targetes personalitzades amb la teva foto, enllaços, botons CTA, etc i tot amb un format tipus “story” molt atractiu.
 3. Shorby: la seva proposta de valor ja ho diu, “aconsegueix el màxim del teu link a Instagram”. Permet crear pàgines molt visuals amb múltiples opcions així com trackejar la url per poder analitzar visites, tràfic, etc. shorby
 4. Metricool: també disposa d’una opció per crear enllaços i pàgines d’aterratge on redirigir els usuaris on la teva pretenguis des Instagram.
 5. Hi ha altres serveis que ofereixen més o menys el mateix servei que Linktree com LitBio o  Elink.
 6. Finalment, recorda que una altra opció que tens és crear la teva mateixa landing page mitjançant wordpress o altre cms. En aquesta pàgina haurien d’aparèixer botons clars de navegació perquè puguin anar al teu perfil de linkedin, al teu blog, a la botiga en línia, etc. L’única cosa que has de fer és enganxar la URL d’aquesta pàgina al teu Bio d’Instagram després d’haver-la dissenyat. Si tries aquesta opció, has d’assegurar-te de que la pàgina on arribin els usuaris que facin clic a l’enllaç del teu perfil sigui molt visual, clara, fàcil de navegar i optmizada per a mòbil.

Vídeo de demostració

Gràcies per llegir-me. Si el post ha estat del teu interès, t’agrairé que el comparteixis. També et convido a subscriure’t al blog i rebre les darreres novetats una vegada al mes. 

Moltes gràcies i estem en contacte.

Subscriu-te al blog
Comparteix aquesta entrada
Altres articles del blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *