SERPTrends SEO Extension: conèixer si una pàgina web puja o baixa en les Serps de Google

Post de las categories extensions de Google Chrome i marketing digital. Temps de lectura aproximat: 2 minuts.

En aquest article et parlo de SERPTrends SEO Extension, una extensió de Google Chrome que et permet conèixer si una pàgina web puja o baixa en les Serps de Google.

Aquí tens un resum del contingut d’aquest post amb vídeo de demostració. Pots navegar prement sobre del títol que t’interessi visitar en el següent desplegable:

Què és SERPTrends SEO Extension?

En la carrera per aparèixer a les primeres posicions en les Serps (acrònim de search engine result pages) de Google, hi ha diferents extensions que poden ajudar-nos. En aquest cas, SERPTrends SEO Extension és una d’elles.

Amb SERP Trends SEO Extension el que aconseguirem és conèixer si una pàgina puja o baixa en les pàgines de resultats de Google. Dit d’una altra manera, ens mostra la dinàmica d’una pàgina web a l’aparèixer com a resposta a una cerca a les serps.

Si tens l’extensió activa, et va indicant si una pàgina està millor posicionada o pitjor posicionada a Google per la mateixa recerca que en dies anteriors. A la imatge inferior pots veure un exemple il·lustratiu de l’extensió.

Imagen de ejemplo de SERPTrends seo extensión

Com instal·lar SERPTrends SEO?

Simplement has de dirigir-te al directori d’extensions de Google Chrome, buscar-la i donar-li a el botó “Afegeix a Chrome”. Per facilitar-te la tasca, te la deixo en aquest enllaç aquí.

Recorda que has d’estar registrat amb el teu compte de Google perquè es guardi al teu navegador.

Exemple de com utilizar SERPTrends SEO

Fes el següent:

  1. Primer instal·la l’extensió de la manera que t’he indicat en el punt anterior.
  2. Fes clic a l’extensió al navegador dalt a la dreta de la pantalla.
  3. Un cop fet, busca al navegador la paraula “Linktree” sense les cometes. Si et fixes, avui estem a 12 d’agost de 2020 i un dels posts que jo tinc parlant de Linktree apareix en la posició nº7. De tot el món en parla hispana i per a la recerca Linktree, el meu post apareix el setè. Sense publicitat de pagament. Per si t’interessa, et deixo aquí l’article.
  4. Pots anar realitzant la mateixa recerca cada dia i si la pàgina del meu post de Linktree puja al 6è lloc o baixa a la 8º posició, ho veuràs reflectit mitjançant l’extensió. Ho veuràs com la imatge de sobre amb fletxes verdes si puja o vermelles si baixa. Per tant, es tracta de repetir la mateixa recerca en diferents moments per veure l’evolució de les seprs de Google.

A data 17/08 he baixat, fixa’t. Hauré de revisar el post.

Ejemplo Serptreds seo extension con mi linktree

Per què utilizar SERPTrends SEO Extension?

Com que et permet conèixer si una pàgina web puja o baixa en les Serps de Google, pots utilitzar aquesta extensió per:

  1. Comparar teva evolució amb la de la teva competència si tens una botiga online buscant el nom del producte a Google. Et pot ser útil en el moment de llançar un producte o servei i veure com és la seva tendència els següents dies.
  2. Fer un benchmark de qualsevol categoria de producte amb els teus competidors per potenciar el teu e-commerce.
  3. Modificar l’estructura d’enllaços interns de les pàgines en funció de si surten o no ben posicionades. Potser t’interessa treure enllaços o enllaçar més.
  4. Comparar-te amb competidors si escrius posts com aquest i veure si puges o baixes al llarg del temps. Recorda que generar contingut és bàsic, però escalar posicions per aconseguir visites també.
  5. Detectar pàgines web desposicionades, obsoletes o que Google penalitza. Pots anar a Google Search Console i treure les URL que no et beneficien.

Et deixo aquí un article molt bo de Carles Ortega sobre extensions SEO:  https://carlosortega.page/extensiones-seo-chrome/

Vídeo de demostració

Gràcies per llegir-me. Si el post ha estat del teu interès, t’agrairé que el comparteixis. També et convido a subscriure’t al blog i rebre les darreres novetats una vegada al mes. 

Moltes gràcies i estem en contacte.

Subscriu-te al blog
Comparteix aquesta entrada
Altres articles del blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *