Whatfont i com saber el tipus de lletra d'una web

Post de las categoriess extensions de Google Chrome i marketing digital. Temps de lectura aproximat: 2 minuts.

Whatfont és una extensió de Google Chrome que et permet saber el tipus de lletra de qualsevol pàgina web que estiguis visitant.

Aquí tens un resum del contingut d’aquest post. Pots navegar prement sobre el títol que t’interessi visitar en el següent desplegable:

Què es Whatfont y com saber el tipus de lletra d'una web?

Whatfont o Whatfont Tool és una extensió de Google Chrome dissenyada per Chengyin Liu que et permet saber el tipus de lletra de qualsevol lloc web que estiguis visitant. El que fa aquesta extensió és identificar la font que estàs visualitzant amb tan sols passar el ratolí per sobre.

Funciona d’una manera molt simple. Primer has d’instal·lar Whatfont, et parlo d’això una mica més avall. Un cop instal·lada, li dones clic a la icona de Whatfont que és una cosa així com “f?” i amb només passar el ratolí per sobre de les lletres que vulguis identificar t’anirà indicant:

  • Nom de la font, tipografia.
  • Mida
  • Pes o amplitud
  • Família
  • Estil
  • Alçada de línia
  • Color

I fins ho pots compartir a twitter.

Whatfont y como saber el tipo de letra de una web

Com instal·lar Whatfont?

Simplement has de dirigir-te al directori d’extensions de Google Chrome, buscar-la i donar-li a el botó “Afegeix a Chrome”. Per facilitar-te la tasca, te la deixo en aquest enllaç aquí.

Recorda que has d’estar registrat amb el teu compte de Google perquè es guardi al teu navegador.

Quines avantatges té instal·lar Whatfont?

Doncs això ja dependrà de tu.

Potser t’interessi esbrinar un tipus de lletra d’un web concreta per replicar-la en el teu propi lloc web, o en un correu electrònic, etc. Els web developers és una extensió que utilitzen bastant.

Un avantatge important és conèixer amb detall el color, o si és més gran o petita per poder adaptar aquest tipus de lletra on tu vulguis.

Alternatives a Whatfont

Algunes alternatives a Whatfont serien:

Ara ja coneixes Whatfont i com saber el tipus de lletra d’una web, com funciona i les seves alternatives. Espero que el post t’hagi sigut d’ajuda.
 

Et deixo aquí aquí la web del desenvolupador de Whatfont: chengyinliu.com

També el directori d’extensions de Google Chrome: chrome.google.com/webstore/category/extensions

Vídeo de demostració

Gràcies per llegir-me. Si el post ha estat del teu interès, t’agrairé que el comparteixis. També et convido a subscriure’t al blog i rebre les darreres novetats una vegada al mes. 

Moltes gràcies i estem en contacte.

Subscriu-te al blog
Comparteix aquesta entrada
Altres articles del blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *